Bowen Teknikken

Bowen Teknikken er en meget skånsom og dyptgående behandling som gir kroppen den informasjon den trenger for å reparere seg selv.

Bowen Teknikken påvirker den parasympatiske delen av nervesystem, den delen av nervesystemet som får oss i dyp avslapping, «Rest and digest». Det er i denne tilstanden at kroppen lettere løser opp spenninger og blokkeringer, slik at smerte kan minske eller blir borte. Dette gjøres ved at terapeuten gjør forsiktig, rullende grep over muskler, leddbånd, sener, nerver, akupunkturpunkter og over bindevevet, Fascia. Det finnes et nettverk av Fascia i hele kroppen, både overfladisk og dyptgående som blir berørt av de skånsomme Bowen-grepene. Når spenninger i disse områdene frigjøres, forlenges musklene. Dette kan føre til omgående reduksjon av smerte på det berørte stedet, eller ha innflytelse andre steder i kroppen. Andre ganger frigjøres spenninger mer gradvis over tid. Uansett er det kroppen selv som foretar og prioritere justeringen. Det er nettopp dette som gjør Bowen Teknikken unik!

Behandlingen omfatter ingen manipulasjon av hardere vev og ledd, noe som kan føre til at kroppen går i forsvar og stressmodus.

Målet med en Bowen behandling er å balanser kroppens muskel- og skjelettsystem, og stimulere til økt flyt i blod- og lymfesirkulasjon. Behandlingen legger til rette for økt kommunikasjon mellom hjernen og kroppen slik at balansen kan gjenopprettes. Behandlingen kan virke på det fysiske, det kjemiske, det følelsesmessige og det mentale aspektet hos klienten. Slik er teknikken unik i all sin enkelhet – enten det gjelder behandling av et spesielt problem, eller vedlikehold av god helse.

Andre teknikker

  • I tillegg til Bowen Teknikken, benytter jeg også ulike «prosedyrer» fra «Art of Bodywork». Dette er løse grep jeg utfører over det myke vevet på kroppen, sammen med en aktiv bevegelse. http://www.artofbodywork.online/.
  • Lymfesystemet vil også få ekstra oppmerksomhet når du kommer til meg – alle andre kroppssystemer er avhengig av god lymfesirkulasjon for å fungere godt, spesielt immunsystemet. https://www.bowentid.no/lymfesystemet/
  • Arrvevs behandling – McLoughlin Scartissue Release (MSTR). En skånsom, myk og avslappende behandling av alle typer arrvev. For deg som har arr etter operasjoner, fødsel, brannskader, ulykker. Et arr kan være årsaken til at du ikke blir kvitt plagene dine. Et arr har både en estetisk, en fysisk og en psykisk påvirkning på kroppen. https://www.mcloughlin-scar-release.com/learn/

OBS! Legg merke til at behandlingene ikke er noen erstatning for undersøkelse og behandling hos lege. Har du mistanke om sykdom, skal du alltid kontakte legen din før du eventuelt kontakter komplementære terapeuter.