Slik utføres behandlingen

Behandlingen utføres som regel ved at klienten ligger på en benk iført undertøy og med et teppe over seg. Teknikken kan også gjøre gjennom tynne klær. Det blir utført en serie med lette grep på muskler, leddbånd, sener, akupunkturpunkter og bindevev. Mellom en serie med grep, er det lagt inn pauser på 2–5 minutter, dette for at kroppen uforstyrret skal ta til seg de «beskjedene» (grepene) som har blitt gjort og integrere disse. Deretter starter prosessen hvor kroppen foretar ørsmå justeringer.

En behandling varer i 45 – 60 minutter. Første konsultasjon kan være noe lenger da det blir brukt en del tid på å snakke med og undersøke klienten for å finne ut av nåværende plager, og evt. tidligere plager/skader/operasjoner som klienten har vært utsatt for.

Kroppen fortsetter å justere seg i dagene etter behandlingen, og det er ideelt med en ny behandling etter 5 – 10 dager. Mange føler seg bedre etter 3 – 4 behandlinger, men det kan være aktuelt med flere. Det kan også være nødvendig med månedlige vedlikeholdsbehandlinger.