Hva er Bowen Teknikken?

Bowen Teknikken er en meget skånsom og dyptgående behandling som gir kroppen den informasjon den trenger for å reparere seg selv.

Bowen Teknikken aktiverer kroppens parasympatiske nervesystem, noe som resulterer i dyp avslapping. Det er i denne tilstanden at kroppen løser opp spenninger og blokkeringer, slik at smerten minsker eller blir borte. Dette gjøres ved at terapeuten trykker forsiktig med tommel og pekefinger på spesielle punkter på kroppen. Disse punktene kan være over muskler, leddbånd, sener, akupunkturpunkter og over bindevevet, Fascia. Det finnes et nettverk av Fascia i hele kroppen, både overfladisk og dyptgående som blir berørt av de skånsomme Bowen-grepene. Når spenninger i disse områdene frigjøres, forlenges musklene. Dette kan føre til omgående reduksjon av smerte på det berørte stedet, eller ha innflytelse andre steder i kroppen. Andre ganger frigjøres spenninger mer gradvis over tid. Uansett er det kroppen selv som foretar og prioritere justeringen. Det er nettopp dette som gjør Bowen Teknikken unik!

Behandlingen omfatter ingen manipulasjon av hardere vev og ledd, noe som kan føre til at kroppen går i forsvar og stressmodus.

Bowen Teknikken balanserer kroppens muskel- og skjelettsystem, og stimulerer kroppens blod- og lymfesirkulasjon. Behandlingen har innvirkning på det fysiske, det kjemiske, det følelsesmessige og det mentale aspektet hos klienten. Slik er teknikken unik i all sin enkelhet – enten det gjelder behandling av et spesielt problem, eller vedlikehold av god helse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *